Lajietiketti

Aviaattorit muistuttaa lajin harrastajia etiketistä Pirkanmaan seurojen kanssa yhteisvoimin:

ÄLÄ ROSKAA!
Siistillä radalla on mukavampi pelata kuin kahlata ryönässä. Käytä radan roskiksia tai vie roskat mennessäsi. Radat siivotaan lähinnä vapaaehtoisvoimin.

ÄLÄ RIKO RATAA!
Puut, pensaat, oksat jne. ovat osa rataa ja väyliä. Niiden on tarkoituskin haastaa peliäsi. Älä siis vahingoita niitä; puhumattakaan väyläopasteista tai koreista.
Ehjät radat ovat kaikille mielekkäitä pelata ja vapaaehtoiset käyttäisivät mieluusti rajallisen aikansa mielummin radan kehittämiseen kuin paikkojen korjaamiseen.

OLET VASTUUSSA HEITOSTASI
Heitä vain kun pelialue on vapaa. Varoita muita huutamalla ”FORE!” tai ”VARO!” jos kiekkosi lentää lähelle heitä.
Huomioi erityisesti alueen muut käyttäjät, he eivät välttämättä ymmärrä ”Varo” tai ”Fore” huutoja.

ANNA TOISELLE PELIRAUHA
Anna edellisen ryhmän pelata väylä loppuun ennen kuin avaat. Ole hiljaa ja liikkumatta kun ryhmäsi pelaaja on heittämässä. Tykkäät itsekin keskittyä heittoosi 👍

PELAA MAX. VIIDEN RYHMISSÄ
Yli viiden pelaajan ryhmät ovat oikeasti hitaita ja tukkivat ruuhkaisella radalla pelin kulun pahasti.

ÄLÄ ETUILE SKIPPAAMALLA LÄHTÖVÄYLÄN JONOA
Kiilaamalla radalle ohi lähtöjonon saa varmasti pahaa silmää muilta ryhmiltä ja takuuvarmasti rata rullaa entistäkin hitaammin. Älä siis ole se, joka etuilee ja jumittaa radan.

PÄÄSTÄ NOPEAMMAT PELAAJAT OHI
Jos takana tuleva ryhmä on selkeästi nopeampi ja edessänne on tilaa niin päästäkää heidät edellenne.
Peli on sujuvaa ja rata rullaa silloin hyvin.

HEITÄ VASTA KUN VÄYLÄ ON VAPAA
On ensinnäkin vastuutonta heittää kiekkoa toisia pelaajia kohti, mutta takana maahan kopsahtavat kiekot myös häiritsevät pelaamista. Ja häiritseminen tarkoittaa pelin hidastumista. Not good!

PALAUTA LÖYTÄMÄSI KIEKKO
Jos löytämässäsi kiekossa on yhteystiedot niin sen omistaja toivoo saavansa sen takaisin. Pistä siis tekstari, soita tai käytä radan löytökiekkolaatikkoa ja laita hyvä kiertämään. Saanet näin itsekin hukkaamasi kiekon paremmin takaisin.