Monenlaista myrskyä viime viikkokisoissa

Seuramme puheenjohtaja Jukka Tarvainen lupautui tällä viikolla pitämään viikkokisat, kun Mikolle tuli yllättäen hieman muuta menoa. Jukka saikin hoitaakseen varsin erikoisen kilpailun ja tässä hänen ajatuksiaan viime torstailta.


Joopa joo, torstaina oli aika mielenkiintoinen viikkokisa. 4-5 väylän jälkeen kaatosade yllätti lähes jokaisen kilpailijan. Monella tuntui olevan sateenvarjo autossa. Viidessä minuutissa oli likomärkä vaikka yritti suojautua ”turvallisesti” kuusen alle. Ukkonen löi pari kertaa ihan päällä (ei ehtinyt kissaa sanoa välähdyksen ja jyrinän välillä). Päätettiin jatkaa kisaa, kun ukkonen loppui parin jyrähdyksen jälkeen, vettä ja rakeitakin tuli vielä puolisen tuntia ja ittellä ainakin  hankitut miinukset tippui tasaisesti nollaan (olis saattanu käydä kuivallakin kelillä).

Tultiin ekana starttipaikalle ja kohta tuli toinen ryhmä, muutamia pelaajia oli lähdössä/lähtenyt kotiinsa kuivattelemaan. 1 junnu (Vilho oli kiertänyt kierroksen loppuun, mutta oli likomärkä ja päätti lähteä kotiin, osoitti kuitenkin taisteluhenkeä ja viisautta, kun ei jäänyt palelluttamaan itseään). Osa pelaajista oli nähnyt, kun pelaajia oli tullut sateen alettua pitämään sadetta ja vaihtamaan kuivia vaatteita, jatkoivat sitten peliä sateen tauottua. Silloin sateessa kiertäneet olivat jo kiertäneet lähes koko kierroksen. Kierroksen normaalisti kiertäneitten kanssa mietittiin tilanteen järjettömyyttä, ettei voida jäädä odottelemaan märkänä yli puolta tuntia, kun itse on pelattu kaatosateessa ja tauolla olleet pelaa nyt kuivana.

Luettiin sääntökirjaa ja tultiin siihen tulokseen että kisaa ei voi keskeyttää kuin TD:n päätöksellä. Ossi laittoi taukoilijoille DNF merkinnät ja jatkettiin toiselle kierrokselle n. 40 min odottelun jälkeen. Jatkajia oli 7 henkeä, mm. kaikki naiset ja junnut oli lopettaneet. Kahdessa ryhmässä lähdettiin liikkeelle toista kierrosta väyliltä 12 ja 1, siinä välissä ”Ahlbergin ryhmä” oli tullut kierrokseltaan ja Ville tuli meille kesken ykkösväylän ihmettelemään melko kovalla sykkeellä mitä on tapahtunut. Kerrottiin ratkaisumme ja vedottiin sääntökirjaan. Ville oli sitä mieltä ettei ukkosessa saa pelata. Varmaan on oikeassa, mutta ukkonen kesti vain 5 minuuttia. Villen poolille oli ”joku” soittanut, että kilpailu on keskeytetty. Ilmeisesti viereisestä ryhmästä, muttei ainakaan TD:n toimesta. Sanoin sitten Villelle, että heittäkää kierros ja merkatkaa paperille, niin katsotaan kisan jälkeen mitä tehdään. Ittellä oli sellainen fiilis etten ainakaan voittaa halua, ettei tule sanomista.

Kierrettiin kierros loppuun, oltiin mietitty, ettei jaeta ollenkaan palkintorahoja tästä kisasta. Kuulin että toisesta normaalisti pelanneesta ryhmästä oli 2 kaveria lopettanut kesken kierroksen, joten viimeinenkään ei voinut ilmeisesti yksin jatkaa, näin käsitin. Meidän poolin kokonaistulokset oli mulla nolla ja Mika Jokieniemellä +3, muilla hiukan huonommin. ”Taukoryhmä” tuli perässä ja siellä Ville A:n kokonaistulos oli +2, eli Ville olisi tullut toiseksi, muilla oli mennyt heikommin.

Keskusteltiin siinä kisan kulusta ja muut paikalla olleet oli sitä mieltä että voitto kuuluu TD:lle. No ei mulla mitään sitä vastaan ollut, tuskin tulee kovin monta kertaa kohdalle. Lisäksi holaripotti lämmittää aina mieltä. Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen kilpailu näin ekaksi TD kisaksi (mahdollisesti myös viimeinen, olen todennäköisesti ainoa laatuaan joka kaikissa TD kisoissaan on voittanut kisan ja holaripotin).

Uskon, että tästä jäi paljon opittavaa, mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon, TD:n puhelin numero on varmaan hyvä olla pooleilla, lisäksi sää ym. poikkeusoloista on hyvä informoida, kuten joskus on säätutkakuvilla tehtykin. Itsekkin kattelin tutkaa kotona ja näytti sadetta 6-7 välillä, varjo jäi kuitenkin autoon TD paniikissa.

Kiitos Harisen Ossille ja muille, jotka olitte tukena. En usko että kenellekkään jäi lopulta huonoja fiiliksiä. Sääntöjä kannattaa tosiaan kaikkien opetella, vaikka niissäkin saattaa olla välillä tulkintakysymyksiä, mutta sitä vartenhan on kunnon TD:t, esim. (tuore ISÄ) Juola. Tämä oli opettavainen kokemus, jota ihmettelee vielä monena päivänä, toivottavasti viime yö jää kuitenkin viimeiseksi.

Aiemmin Mikko kirjoitti siitä kautta aikojen huonoimmasta avauskierroksesta. Nyt mentiin molemmilla kierroksilla reilusti niiden alle, siinä on ”eläkeläisellä ainoa mahdollisuus iskeä”.

Tämä tällainen mun näkökulma, toivottavasti saatte tästä jotain irti, että mitä torstaina tapahtui. Ei ollu kyllä yhtään tylsää, jos ei kokoaika kauheen kivaakaan.

t. Jukka

________________________________

Näin siis Jukka omista kokemuksistaan viime torstain viikkokilpailuista. Yleensä eteen ei tule ihan tämmöisiä olosuhteita, joten tämän jälkeen seuraavien kisojen järkkääminen onkin jo lasten leikkiä 😉

Omasta puolestani iso kiitos Jukalle. Se mikä ei tapa, se vahvistaa. Kiitos myös Ossille, joka auttoi Skoorinin ja muidenkin asioiden selvittelyn kanssa.

Harvinaisen sekavat tulokset löytyvät täältä: http://skoorin.com/?u=scorecard&ID=326200

Kaiken sumplimisen jälkeen sovittiin, että Jukka on palkintonsa ansainnut. Muut raakatulospalkinnot siirretään holaripottiin ja tasoitusmaksu hyvitetään halukkailla seuraavissa viikkokilpailuissa.

t. Mikko

ps. onnittelut Jukalle myös väylän 8 holarista ja siten holaripotin tyhjentämisestä. Saitpahan mukavan korvauksen kisojen pitämisestä 🙂